Avitop.com Tell a Friend
Bookmark
Advertising
F16 takeoff
spacer
AVIATION TOP 100 - www.avitop.com Avitop.com
 Buy Aircraft
 Cool Stuff
 Fighter Gallery
 Interactive F16
 Aviation Forum
 Aviation Top 1000
 N-Number Search
 Aviation Links


Avitop.com Forums
Welcome to Aviation Forum Sign in | Join | Help
in Search  

Ejection sæde

Last post 04-03-2001, 5:13 PM by anonymous2. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
 •  04-03-2001, 12:42 AM 1353

  Ejection sæde

  *** Posted by Flemming Torp ***
  Efter nu denne sag hvor et F16 er styrtet ned i Nordsøen og piloten er blevet skudt ud af flyet, vil denne pilot komme til at flyve igen..?

 •  04-03-2001, 4:01 AM 1354 in reply to 1353

  Re:Ejection sæde

  *** Posted by jens skov ***
  her er ihvertfald flv kommentar: citat fra Politiken: ....men jeg kan da oplyse, at piloten har det godt, og at han kommer ud at flyve igen«, siger oberst Michael Fleischer, der er chef for Flyvestation Skrydstrup. Jeg er ikke specialist, men udskydningen er vist noget blidere idag hvor der anvendes raketladning istedet for sprængladning.
  [Efter nu denne sag hvor et F16 er styrtet ned i Nordsøen og piloten er blevet skudt ud af flyet, vil denne pilot komme til at flyve igen..?

  ]
 •  04-03-2001, 5:14 AM 1356 in reply to 1354

  Re:Ejection sæde

  *** Posted by jens skov ***
  for en ordens skyld, citatet slutter efter ...flyvestation skrydstrup
  [her er ihvertfald flv kommentar: citat fra Politiken: ....men jeg kan da oplyse, at piloten har det godt, og at han kommer ud at flyve igen«, siger oberst Michael Fleischer, der er chef for Flyvestation Skrydstrup. Jeg er ikke specialist....
  ]
 •  04-03-2001, 5:13 PM 1359 in reply to 1354

  Re:Ejection sæde

  *** Posted by run ***
  [...men udskydningen er vist noget blidere idag hvor der anvendes raketladning istedet for sprængladning.... ]
  Det er korrekt. Der er ikke længere nogen begrænsning på antal udskydninger. Hvis piloten indtager en korrekt position før udskydningen er chancen for rygskader ikke så stor. En midlertidig sammentrykning af rygsøjlen er dog normal, med den retter sig normalt ud efter et par uger. Så piloten er altså midlertidigt lavere end hans normalhøjde.
  Ved tidligere sæder hvor man sad på en sprængladning var skaderne større/permanent, så dengang var det vist ikke unormalt at karrieren var slut efter to udskydninger. Det er vigtigt her at bemærke sig at havarier var meget hyppige tilbage i 50 & 60'erne, så det var ikke så sjældent at piloter prøvede det mere end en gang.
  Vi har en gammel scrapbog fra den era og i den er det ca hver fjerde af piloterne der tog biletten i løbet af deres karriere. Lidt makabert når man tænker på at det bare var under træning. Der er heldigvis sket en hel del på flysik-fronten siden da.

  John Raahauge (RUN)
View as RSS news feed in XML
Copyright©1998-2004 Avitop
Our Privacy Policy - Aviation
Powered by Community Server, by Telligent Systems